Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Περιβαλλοντική εβδομάδα 2013-2014

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εβδομάδας για το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές του γυμνασίου Θερμής φύτεψαν τριανταφυλλιές κατά μήκος της περίφραξης του σχολείου.

 

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 Καλησπέρα σας. Είμαστε οι μαθητές της Α τάξης του Γυμνάσιου Θερμής. Αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με μια ταινία μικρού μήκους που γυρίζουμε στο σχολειό μας στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων. Ο τίτλος της ταινίας είναι «Δυο νέοι φίλοι».

 Κύριο θέμα της ταινίας μας είναι ο σχολικός εκφοβισμός ή Bullying, το οποίο είναι μια διαχρονική ιστορία με πολλές μορφές. Εμφανίζεται πολλές φορές και σαν μόδα όπου κάποιοι παραδειγματίζονται και ασκούν σκόπιμα βία νιώθοντας ανώτεροι ή γελώντας με την ταλαιπωρία ενός συνανθρώπου, συμφοιτητή, συμμαθητή.

Για τα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήσαμε ερασιτεχνικό εξοπλισμό.  Η επεξεργασία και το μοντάζ έγιναν στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας με τα προγράμματα Movie Maker των Windows και Adobe Photoshop. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πρώτο μέρος της ταινίας η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του σχολικής χρονιάς.

Ευχαριστούμε?..

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Γελοιογραφίας & Κόμικς «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη»

 Η Educartoon, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» και η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία», με αφορμή το Έτος Ευρωπαίου Πολίτη 2013, διοργάνωσαν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη» (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2013). Ο διαγωνισμός οργανώθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές Καραμανώλη Άρτεμη, Κόμλου Μαρία και Τσολάκης Δημήτρης της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Θερμής.

Διάκριση στο Διαγωνισμό της ESA Kids

Οι μαθητές του Γυμνασίου Θερμής Αντωνίου Γεωργία, Διαμαντής Παναγιώτης, Ζέρβα Ευτυχία, Κουσουνιάς Μιχάλης, Μιχαλλέλη Μαρία και Ερμιόνη Τζάνου διακρίθηκαν στον μηνιαίο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διαστήματος Roseta competition καταλαμβάνοντας την 4η θέση σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής οι μαθητές με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή Ρούγγου Γεώργιου βρήκαν πληροφορίες για το διαστημόπλοιο Roseta, συζήτησαν για τη δραστηριότητα που θα αναπτύξει στο μέλλον και εμπνεύστηκαν για να δημιουργήσουν τα έργα τους. Η κα Karina DeCastris υπεύθυνος της ESA από το τμήμα που έχει έδρα την Ιταλία επικοινώνησε με το Σχολείο μας για να στείλει στους μαθητές αναμνηστικά δώρα και να αναρτήσει τα έργα τους στον διαδικτυακό τους τόπο.

 

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.